Ontmoetingsfestival

8 - 11 mei in de Ontmoetingskerk

Van harte welkom op het Ontmoetingsfestival

van de Protestantse Gemeente Pesse


Het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente van Pesse, Fluitenberg en Stuifzand is geheel vernieuwd. Begin februari hebben we als gemeente het gebouw opnieuw in gebruik genomen. Het kerkgebouw kreeg de nieuwe naam “Ontmoetingskerk”. Die naam is een soort programma: wij willen elkaar ontmoeten – niet alleen naar binnen gericht, maar ook zichtbaar en merkbaar in de dorpen en de regio waar we deel van uit maken.

Daarom is het tijd om de deuren wijd open te zetten.

We organiseren een ‘ONTMOETINGSFESTIVAL’: vier dagen lang open huis.

Van 8 tot en met 11 mei is er van alles te doen en te beleven in en rond onze kerk. Om iedereen de gelegenheid te geven om te komen kijken. Want we willen nadrukkelijk kerk in, met en voor de dorpen zijn. Open voor iedereen, of je nu wel of geen lid van de gemeente bent, of je nu wel of geen regelmatige kerkganger bent. Verbindingen versterken en vernieuwen.

Bijzonder liturgisch meubilair

Waar we met elkaar best een beetje trots op is en wat zeker de moeite van het komen bekijken waard is, is het unieke liturgische meubilair dat ontwikkeld is. De Pesser kunstenaar en lid van de gemeente Theun Krikke heeft samen met ambachtelijke meubelmaker Ynse Heegstra uit Beilen een doopvont, een katheder en een avondmaalstafel ontworpen en gemaakt. Echte eye-catchers zijn de glazen panelen vol met allerhande (oud)christelijke en Bijbelse voorstellingen in glas-appliqué.


Ontmoetingskerk

Hoogeveenseweg 22

7931 TD Fluitenberg